Musikundervisning

Instrumenter og instrumentalundervisning
Musikskolen varetager instrumentalundervisningen af eleverne fra 3. klasse til 12. klasse.

Alle elever skal spille et instrument
Undervisningen er en obligatorisk del af skolens undervisningstilbud og bliver finansieret gennem den almene skolepenge betaling. Dog er der en mindre egenbetalingsdel fra 9. klasse. Eleverne får holdundervisning en gang om ugen på et fast skemalagt tidspunkt. Det forventes at der bliver øvet regelmæssigt hjemme mellem to lektioner.

Valg af instrument
Valg af instrument foregår i slutningen af anden klasse. Det sker i samråd mellem elev, forældre, klasselærer og musiklærere. Valget af instrument sker efter en fremvisning og demonstration ved de respektive instrumentallærere. På dette tidspunkt kan der vælges mellem – violin, bratsch og cello.

Instrumentskifte
Et evt. instrumentskifte kan komme på tale fra midten af femte klasse. Men kun efter forudgående aftale med klasselærer og musiklærere. Instrumenterne, der kan vælges mellem skal findes blandt symfoniorkesterets instrumenter: Violin, bratsch, cello, kontrabas, tværfløjte, klarinet, obo, fagot, trompet og saxofon.

Anskaffelse af instrument
Det er forældrenes ansvar at eleverne har et instrument at spille på. Skolen er behjælpelig, og i stor udstrækning er det muligt at leje et instrument af skolen. Når man lejer instrumenter af skolen følger der automatisk en instrumentforsikring med. Den dækker beskadigelse af instrumentet (selvrisiko 300 kr.) men ikke bortkomst – heller ikke fra skolens grund.
Alle instrumenter leveres spilleklar og skal afleveres i samme stand. Er det ikke tilfældet, er lejer forpligtet til at afholde udgifterne til at gøre instrumentet spilleklar.

Ved køb af instrumenter fra instrumenthandlere, kan skolen være behjælpelig med indhentning af tilbud og bedømmelse af kvalitet.

Skolen samarbejder med instrumenthandlere, som også giver ombytningsgaranti, når en elev f.eks. vokser fra en ½ til en ¾ violin. Der vil da forekomme en mindre betaling.

Vedligeholdelse af instrument
Alle udgifter til vedligeholdelse af instrumenterne påhviler lejeren. Dog er sliddele som strenge og klarinetblade inkluderet i lejen. Skolen kan være behjælpelig med udførelsen.

Foto: John Jensen
www.taselvfoto.dk