SFO 1.kl. – 5.kl.

Vi er en SFO med ca. 140 børn fra 1. til og med 5. klasse og ca. 9 voksne.
Vi starter dagen kl. 11.00 med at gå ud i klasserne og krydse børnene af, så vi ved hvem der kommer i SFO’en i løbet af dagen. I samme anledning får vi lige en kort rapport fra lærerne om, hvordan skoledagen er gået.
Når børnene har fri, kommer de over, og vi hilser på hinanden gennem et håndtryk. Det er så vigtigt med det håndtryk, for igennem det, får vi voksne en god fornemmelse af, hvem der er i SFO’en. Vi får lige en lille snak med det enkelte barn, og vi får også en god fornemmelse af, hvilket humør det enkelte barn er i.

Vi har i vores SFO en flok børn med en fantastisk fantasi, som leger helt utroligt. Vi åbner til skoven, så børnene kan lege i de smukke omgivelser, og der bliver arrangeret ture for børnene i løbet af ugen, det kan være klatreture, cykelture og bare hyggeture til stranden eller på grønttorvet.

Hver dag ca. kl. 14.00 byder vi børnene på et lille måltid bestående af økologisk brød, suppe, grød eller anden lille anretning. Vi samler alle børnene ved hjælp af en lille klokke og beder dem om lige at sætte sig på den store stentrappe midt i skolegården i 5 – 10 min til de har spist færdig.
Når kl. bliver 15.30 begynder de voksne at rydde op, inde såvel som udenfor, og det tynder lige så stille ud i børneflokken.  Alle børn kommer og siger farvel, igen med et håndtryk, så vi kan ønske en god dag og et ”vi ses i morgen” eller en ”god weekend”, og det enkelte barn krydser sig ud, så vi har helt styr på, hvem der er tilbage.

Marie Bilberg, pædagog og leder af SFO’en