Kom med til byens hyggeligste julebasar
Kom og gå på eventyr i de mange salgsboder, fyldt med håndværk, julepynt, hjemmestrik, smykker, vokslys, julegodter, gran og juletræer, udvalgt genbrugsguld og meget mere. Oplev livemusik fra eleverne, fang sjove gaver i den store fiskedam, lav din egen juledekoration og meget mere. Gå også på opdagelse i Basarens street food, hvor du kan finde ærlig og velsmagende mad til den store og lille sult, salt som sødt, koldt som varmt. Besøg også baristavognen og de hyggelige kaffestuer.
Julebasaren er for både elever, forældre, bedsteforældre, venner, medarbejdere, byens og oplandets folk, børnefamilier samt alle nysgerrige som ønsker sig et ekstra drys jul. Der er gratis adgang for alle.
Åbningstider:
Lørdag den 30. november kl. 10.00-17.00
Søndag den 1. december, kl. 10.30-16.00
Køb billetter til elevforestillingerne her
Se oversigt over elevforestillingerne her
Vi glæder os til at byde jer velkommen på Strandvejen.
Hvordan opstod julebasaren? En fortælling om forældreværk
For længe siden i byen Aarhus var der en lille gruppe mennesker med store drømme. De ønskede at skabe en skole, der skulle være noget helt særligt – en skole, der fulgte Rudolf Steiners idéer om, hvordan børn bedst lærer og vokser som mennesker. Året var 1947, og selvom de var fulde af håb og ambitioner, havde de ét problem: De havde ingen penge til at skabe skolen. Så de samlede kræfterne og planlagde en julebasar, hvor de solgte håndlavede ting, som de selv havde lavet med omhu og kærlighed.
Lidt efter lidt fik de skrabet penge sammen, og efter otte års hårdt arbejde skete der endelig noget magisk: I 1955 åbnede de dørene til deres drømmeskole på Skovvangsvej. Men skolen var lille, og der var kun lige akkurat plads til frøken Solvejg Nissen Jøker, skolens allerførste lærer, og hendes klasse på 25 elever. Der gik derfor ikke længe, før de måtte finde noget større, og året efter flyttede skolen til en smuk, gammel villa på Strandvejen, hvor eleverne blev budt velkommen af frk. Gerda Møller og til tonerne af Carl Nielsens musik. De første bærende kræfter i Skoleforeningen var dedikerede til at skabe denne skole, selvom deres egne børn allerede var blevet for gamle til at gå der. Deres kærlighed til ideen om en skole, der kunne forme børn til frie og tænkende mennesker, var så stærk, at de gav deres tid og kræfter for at gøre drømmen til virkelighed.
Og julebasaren? Den lever videre som en tradition og en festlig begivenhed, hvor alle i skolens fællesskab kan være med og fejre denne særlige drøm, der blev startet for mange år siden. Så hvert år samles alle, store som små, og fortsætter eventyret, der blev startet i 1947.
Rigtig glædelig jul!