Julebasar 2021

Vi ses til årets Julebasar lørdag d. 27. november 2021 kl. 10.00-17.00 og søndag d. 28. november 2021 kl. 10.30-16.00.

På vores webshop kan du købe billetter til  skyggespillet og dukketeatret. Du kan også handle Steinerlitteratur og give donationer til elevforestillinger mm.

Bemærk, at billetsalget ophører fredag kl. 21.00.

Gå til webshop

Vinderlodder i Amerikansk Lotteri

Kong Vinter – Gul – K – 189

Vugge – Lys grøn – A – 47

Kurv fra RenKost – Orange – E – 78

Lyshåret dukke – Gul – F – 19

Rødhåret dukke – Lys rød – J – 145

Bogsæt – Blå – B – 59

Lemokørsel – Hvid – A – 36

Grenekasse – Gul – G – 46

Grenenet – Gul – B – 162

Puffer – Rød – G – 2

Herthas Julefryd – Blå – H – 52

Fodskammel – Mørk grøn – F – 63

Vigtigt om coronasituationen

Vi har, i samråd med Aarhus Kommunes coronarådgivning, besluttet, at vi begrænser Julebasaren til udelukkende at være et skolearrangement.
Det betyder, at vores elever og elevens husstand(e) er velkomne – men vi må desværre bede alle gæster udefra, som ikke har en daglig tilknytning til skolen, om at undvære dette års Basar. Der vil altså ikke være offentlig adgang. Vi holder fast i alle tiltag, som understøtter Sundhedsstyrelses generelle råd om smitteforebyggelse (forestillinger udenfor, udluftning, ensrettet færdsel etc.). Vi opfordrer samtidig stadig på det kraftigste til at:
  • man bliver testet inden man kommer, også selvom man er vaccineret
  • man har flittig udluftning i indendørs boder (alle vinduer bør helst være åbne)
  • man ved vagt, især i madboder, bærer mundbind eller visir
  • man adskiller penge og mad, og stiller madvarer uden for rækkevidde
  • man gerne anvender Mobilepay
  • man hjælper hinanden med at undgå trængsel og viser hensyn
  • man bruger smitteopsporingsapp’en
  • mvis man symptomer, eller man er i tvivl derom, bliver man hjemme
Vi elsker at slå dørene op for gæster udefra (og vi glæder os til, at det atter er muligt). Men vi skal naturligvis skabe rammer, som hindrer yderligere smitte 🤍
bg

Hvad er Julebasar egentlig?

Sidste weekend i november forvandles Rudolf Steiner-Skolen i Aarhus atter til byens hyggeligste Julebasar, smukt placeret mellem skov og strand.  I vil opleve boder fyldt med julegaveidéer kreeret af både forældre, lærere og elever. Boderne bugner med adventskranse, julelys, hjemmelavede bolsjer og honningkager, produkter i bivoks, genbrugstøj og antikke genbrugsfund, foderkugler til vinterens fugle og naturligvis den store fiskedam, hvor et helt rum forvandles til et indendørs akvarium. Der vil være fire store forestillinger/elevoptrædener, musik og masser af julehygge, spil og lege for små og store. Spis dig mæt i vores mange retter fra det økologiske køkken og mærk hvordan julefreden sænker sig over krop og sind.

Forældre som den bærende kraft

Mange Steinerskoler har en årlig Julebasar sidst i november. Skolernes Julebasarer er meget forskellige, men fælles for dem alle er, at de er drevet af forældre. I et fælles samarbejde skaber skolens forældre nogle dejlige og magiske dage for både skolens og byens børn, forældre, ansatte og hjerteligt velkomne gæster. Arbejdet koordineres af Julebasarudvalget, men alle forældre hjælper hinanden med at stable klassens aktivitet på benene. Både op til Julebasaren og under Julebasaren. Samarbejdet styrker skolens pædagogiske fundament og daglige arbejde, og vi er dybt taknemmelige for det store engagement, som vi oplever år efter år.

Lidt om historien

Rudolf Steiner-Skolen i Aarhus blev grundlagt i 1955 af Rudolf Steiner Skoleforeningen. En forening stiftet af en forældreflok med stor interesse for og indsigt i Rudolf Steiners forståelse af pædagogik og menneskesyn. I 1956 købte foreningen Strandvejen 102, den første af fem villaer, smukt beliggende på første parket til havet og med skoven i baghaven. De første mange år arrangerede en lille gruppe forældre hvert år en hyggelig Julebasar for at få råd til at købe den villa, som senere skulle blive til Rudolf Steiner-Skolens hovedbygning. Da det lykkedes sidst i 1950’erne, og skolen kunne åbne i egne lokaler, var forældreflokkens børn blevet for store til at gå på skolen. Derfor gav forældrene villaen videre, så andre børn havde mulighed for at gå på den eksamens- og karakterfri friskole.

Når alle giver til hinanden, kan vi i fællesskab skabe berigende oplevelser. Netop dét budskab er en vigtig del af vores Julebasar.

Boderne

Alle forældre i klassen hjælper hinanden med at skabe klassens aktivitet under Julebasaren. I år er klassernes ansvarsområder fordelt således:

Børnehaveklasserne – Fiskedam
10. kl. – Honningkager
1.HF A+B – Underværker
2. HF – Thehus

Forældre og elever i overskolen har desuden vagter i Kaffestuerne.